Arrow
Arrow
Slider

Rekreacija

V hotelskem fitnes klubu lahko na modernih telovadnih napravah razgibate svoje telo in dodatno poskrbite za svoje zdravje. V neposredni okolici so vam na voljo številne možnosti za športne aktivnosti (tenis, kolesarjenje, pohodništvo itd.).

Aktivnosti v okolici

Ljudem v Atlantidi sta bila narava in življenje na prostem zelo pomembna, zato so cenili čudovite naravne vrtove. Cvetja niso gojili, ampak so pustili, da divje raste. Pomembno vlogo pri njihovem dobrem počutju je imela tekoča voda, zato so v svojih domovih ali na vrtovih gradili bazene in fontane. Ob njih so preživljali prosti čas, meditirali ali preprosto počivali.

Naravna okolica Rogaške Slatine vam s svojimi naravnimi vrelci in neokrnjeno zeleno naravo omogoča prav to. Stik z njo, dolge sprehode, meditacijo, rekreacijo in svež zrak. Na voljo so vam številne možnosti za sprostitev in športne aktivnosti (tenis, kolesarjenje, pohodništvo, smučanje itd.).

Skrbno izbrane tematske poti nas popeljejo po skrivnostnih poteh krilatega Pegaza, ki je stoletja nazaj odkril Rogaške vrelce. Morda izberete pot po okoliških hribih, ki so prežeti z delom pridnih gospodarjev in pridelovalcev žlahtne kapljice, na izbiro imate tudi poti po neokrnjenih učnih poteh slovitega zaščitenega krajinskega parka Boč, kjer združite prijetno rekreacijo s koristnim učenjem. Na voljo so vam naslednje poti: Med izviri Rogaške Slatine; Rogaška vinska pot, Turistična vodna pot Kostrivnica; Učne poti na Boču.

Za vse tiste, ki na oddih ne morete brez kolesa, je Rogaška Slatina prava izbira. Okolica zdraviliškega jedra je prepletena z zanimivimi in pestrimi kolesarskimi stezami ter potmi, ki navdušujejo slehernega kolesarja, saj si med potjo lahko ogleda številne naravne in kulturne znamenitosti. Na recepciji hotela ali TIC-u Rogaška Slatina lahko dobite kolesarsko karto »Rogaška Slatina in okolica«, kjer je kolesarjem na voljo skupno 15 poti.

Digitalizirane kolesarske in konjeniške poti Obsotelja in Kozjanskega najdete na www.ra-sotla.si/?page_id=744