Arrow
Arrow
Slider
park1

Zdraviliški park

Zdraviliški park in promenada, ki se združita v evropski ploščadi, predstavljata jedro, okoli katerega so razvrščeni hoteli, apartmaji, bazeni, pivnica in drugi objekti. Poleg naravne zelene odeje, ki obdaja zdraviliški center, zdraviliški park in promenada z urejenimi drevoredi, zelenicami, cvetličnimi gredami in rezanimi grmovnicami pripomoreta k prijetnejšemu počutju. V paviljonu Tempel, sredi parka, poleti potekajo promenadni koncerti.
Zdraviliški kompleks in park sta takšno obliko, ki je ohranjena še danes, začela dobivati po letu 1803.

Gozdni vrelec

Gozdni vrelec je eden izmed najstarejših vrelcev Rogaške Slatine in je bil opisan že v prvi reklamni knjižici Zdravilišča, leta 1883. Tržili so ga kot vrelec z »železnato vodo«. Do njega je nekoč vodila slovita Steza vzdihljajev, prizorišče neštetih romanc …

Dostop: ob vznožju hriba Janina.

gozdni vrelec
kraljevi-vrelec

Kraljevi vrelec

V vrelcu, ki je bil nazadnje obnovljen davnega leta 1857 in ga danes obdaja lep osmerokoten paviljon, si zdravilno vodo lahko nalijete s pomočjo prvotne mehanske črpalke iz 19. stoletja. Kraljevi vrelec je pomemben tudi zaradi tega, ker izvira iz Keltskih časov, njegova voda pa menda blagodejno vpliva na prebavo in na kožo (nekateri jo celo primerjajo z vodo Vichy). Zraven stoji še kozolec toplar, v katerem se nahaja zbirka starega kmečkega orodja. Družbo jima dela še Ignacijev vrelec, ki je bil nazadnje obnovljen leta 1843.