Arrow
Arrow
Slider
kristalna-dvorana

Kristalna dvorana Grand hotela Rogaška

Osrednja zdraviliška dvorana je prizorišče plesnih in koncertnih prireditev. Anin ples ima skoraj 200-letno tradicijo. Na stenah dvorane so štiri odlična oljna dela znamenitega avstrijskega slikarja A. Schötterja iz leta 1912. Usoda zadnje slike je zelo nenavadna in zanimiva – na njeno prazno hrbtno stran je leta 1925 slovenski slikar Ivan Vavpotič narisal prihod kralja Aleksandra Karađorđevića v Rogaško Slatino.

Pegazov spomenik

Pegazov spomenik je avtorsko delo priznanega akademskega slikarja in kiparja Vasilija Ćetkovića Vaska. Sicer je Pegaz v občini Rogaška Slatina pomemben zgodovinski in kulturni simbol. Leta 2002 je Pegaz postal osrednji simbol Rogaške Slatine, občina ga je umestila v svoj grb in zastavo.

pegas
anin-dvor

Anin dvor – muzejske zbirke

S sprehodom skozi tematsko obarvane muzejske zbirke obiskovalec spozna zgodovino razvoja Rogaške Slatine, okusi pridih svetovljanstva, se seznani z vsemi fazami nastajanja kristalnega stekla, na papir ujet nekoč in danes pa goste vodi skozi spomine. Obiskovalec lahko občuduje tudi avtohtone drevesne vrste iz parkovnih površin Rogaške Slatine ter spozna pomen ključnega elementa zgodovinskega razvoja Rogaške Slatine – vode.

Kapela sv. Ana

Zdraviliška kapela je bila zgrajena leta 1804 in je posvečena sv. Ani, zaščitnici zdravilišča. Oltarno podobo sv. Marije z detetom in sv. Ano je leta 1686 naslikal štajerski baročni mojster Hans Adam Weissenkirchner. Znameniti arhitekt Jože Plečnik jo je leta 1926 preuredil. Dostop: vznožje Ivanovega hriba (za stavbo Medical centra Rogaška).

kapelica
anin-festival

Anin festival

Tradicionalen Anin festival se odvija v poletnem času na različnih lokacijah (Paviljon Tempel, Evropska ploščad, Arkade GH Rogaška, itd.). Festival popestri poletne večere zdraviliškega jedra Rogaške Slatine s klasično glasbo in s številnimi koncerti z raznolikimi glasbenimi zvrstmi.
Dopoldneve in popoldneve v paviljonu Tempel v zdraviliškem parku začini orkester Musica Camerata, ki kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini deluje že več kot 40 let. V orkestru so združeni priznani umetniki, akademsko izobraženi solisti, ki jih povezujejo priljubljene skladbe različnih skladateljev. Večerne urice popestrijo nastopi tako slovenskih kot tujih izvajalcev različnih glasbenih zvrsti.
Naj vas Anin festival prevzame in popelje skozi glasbeno poletje!