Donat MG

Naravna mineralna voda Donat Mg, ki velja za z magnezijem najbogatejšo vodo na svetu, je stara okoli osem tisoč let in je dokazano zdravilna. Izvirsko vodo v globini, med 280 in 600 metri pod zemljo, bogatijo minerali iz raztapljajočih se kamnin (magnezij, kalcij, sulfati, hidrogenkarbonati) in drugi elementi

Liter Donata Mg vsebuje okoli tisoč miligramov magnezija. Magnezij prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, ravnotežju elektrolitov, delovanju mišičnega in živčnega sistema ter ohranjanju zdravih kosti in zob. Zato ga medicina že več stoletij uspešno uporablja za lajšanje zdravstvenih težav.

Za pokritje potreb po magneziju zadoščajo že trije decilitri dnevno.

Pitna kura

Pitna kura Donata Mg v kombinaciji z izbranimi terapijami je nepogrešljiva pri odpravljanju zaprtja, debelosti, pri prekomernem izločanju želodčne kisline in pri težavah z zgago. Odlično vpliva na organizem v stresnih razmerah, ob umskih in telesnih naporih, pri sladkorni bolezni, povišanem krvnem tlaku ter nosečnosti, ko se potrebe po magneziju povečajo.

Pitje naravne mineralne vode Donat Mg poteka v znameniti stekleni pivnici mineralnih vod v Medical centru Rogaška. Pitna kura je ritual, ki ga je potrebno obnoviti vsaj trikrat dnevno, vedno dvajset minut do pol ure pred zaužitjem hrane. Če se boste odločili za kuro pitja zdravilne mineralne vode, boste ob začetku prejeli svoj kozarec z merilnikom, ki vas bo spremljal ves čas trajanja terapije.

Strokovnjaki pitje Donata Mg odsvetujejo bolnikom z odpovedjo ledvic, bolnikom z alkalozo in pri vseh vodeničnih stanjih. Pitje v večjih količinah lahko povzroči diarejo, ki preneha s prekinitvijo pitja oziroma s spoštovanjem priporočenega odmerka.

Delovni čas pivnice mineralnih vod:

pon.–sob.: 7.00–13.00 in 15.00–19.00

ned. in prazniki: 7.00–13.00 in 16.00–19.00

Medical center Rogaška

Bližnji Medical center Rogaška nudi številne preventivne in druge programe: gastroenterološkega, kardiološkega, internističnega, dermatološkega, urološkega, ortopedskega, rehabilitacijskega, estetsko plastično kirurgijo, vaskularno kirurgijo, program zdrave prehrane, fizioterapijo itd.

Za več informacij obiščite spletno stran: www.rogaska-medical.com.  V sodelovanju z Medical centrom Rogaška vam ponujamo dva uspešna programa: program DETOX in program Zdravo spanje.